Nieuws

North Sea Fish Center

NSFCHet North Sea Fish Center (NSFC) stelt zich tot doel het perspectief voor duurzame visserij te verbeteren door middel van het ontwikkelen, introduceren en bewaken van een duurzame standaard voor Noordzee vis (in eerste instantie schol), ter vergroting van het rendement voor de gehele visserijketen.

Read more...

Slim ondernemen in de platvisserij

boomkorvissen4

 Het doel van de kenniskring is het uitwisselen van kennis om de (boomkor-)visserij op platvis te verduurzamen. Er wordt momenteel op verschillende plaatsen praktische ervaring opgedaan met vangsttechnieken en werkwijzen die brandstof besparen en de effecten op het ecosysteem beperken

Read more...

Visserijschool symbolisch gesloten

sluiting school

Uniek. Dat is wel te stellen. Hoe vaak gebeurt het nu dat een school wordt geopend en bijna vijftig jaar  later door dezelfde persoon weer wordt gesloten? Jan van de Berg -leerkracht en zoon van één van de oprichters- vond het in ieder geval een hele eer dat dat hem te beurt viel afgelopen vrijdag.

Read more...

Vissers leren van veehouders

vissers leren van boerenILPENDAM – Een handvol vissers en boeren zaten zaterdag samen aan tafel. Locatie: boerderij Achtervennen van melkveehouder en natuurbeheerder Sjaak Hoogendoorn uit Ilpendam. Initiatiefnemers: het Visserij Innovatie Platform (VIP) en het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM). Doel: het uitwisselen van ervaringen tussen voorlopers.

Read more...

SFAV

sfav banner

Logo SFAVEind jaren '80 en begin jaren '90 was de druk op het maritieme milieu dusdanig hoog dat de vissersvloot begon in te zien dat er iets moest gebeuren om de milieusituatie te veranderen. Ondanks de toegenomen druk op het maritieme milieu werden er van de kant van de overheid geen regels uitgevaardigd. Toch werd er steeds sterker nadruk gelegd op het principe: 'de vervuiler betaalt'.

Read more...

More Articles...

RSS Subscription

VD Berg News

Our Tweets